Home 2 Home Service

Verhuur- en verkoopbegeleiding op maat van jouw behoeften.


 

Je huis of appartement verkopen of verhuren: het is vaak een emotionele gebeurtenis.

Uiteraard krijg je vanuit je omgeving massa’s advies, maar ongetwijfeld blijven er Vragen bij vastgoedverkoop of -verhuur? Contacteer ons voor verhuur- of verkoopbegeleidingnog een pak vragen over:

 • Hoe begin ik aan zo’n verkoop/verhuur?
 • Wat is een aanvaardbare prijs voor mijn pand?
 • Welke certificaten heb ik nodig?
 • Werk ik via een vastgoedkantoor, of ga ik alles zelf coördineren?
 • Wat kan ik doen om de woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken?
 • Wat is de betekenis van alle vastgoedtermen?
 • Hoe werkt een verkoopproces?

Wil je snel verkopen of verhuren, en tegen de best mogelijke prijs? Dan is een goed georganiseerde verhuur- of verkoopbegeleiding een absolute must.

 

Home 2 Home Vastgoedcoaching biedt begeleiding aan voor het hele verhuur- of verkoopproces, of voor de stappen die voor jou van belang zijn.

Opstart van het dossier

Uiteraard begint alles bij een goed gesprek. Hierin worden alle details van een vastgoedtransactie uit de doeken gedaan, en krijg je te horen hoe wij je tijdens dit proces ondersteunen. We gaan samen onderzoeken wat je precieze wensen en mogelijkheden zijn, en we bekijken hierin een hele waaier van onderwerpen:

 • Verkoopbegeleiding dossieropstartStaat van de woning: Is het aan te raden om enkele verfraaiingswerken uit te voeren? En zal die investering zichzelf terugbetalen dankzij een hogere waarde van het pand?
 • Financiële situatie: Hoeveel is de woning waard? Hierbij moeten we de realistische waarde vaak afwegen tegen de emotionele waarde die aan een pand wordt gegeven.
 • Timing: Is er druk om de woning snel te verkopen of verhuren? Of kunnen we rustig afwachten hoe de markt zal reageren en evolueren?
 • Kenmerken van de woning: Bewoonbare oppervlakte, aantal slaapkamers, aantal badkamers, lift, domotica, grootte van de tuin, aantal parkeerplaatsen of grootte van de garage, ingebouwde keuken, bad of douche, aantal toiletten,… Dit gaan we uiteraard vergelijken met andere panden die in dezelfde regio te koop staan.
 • Omgeving: Afstand tot het centrum van de stad of gemeente, bereikbaarheid via grote invalswegen of het openbaar vervoer, aanwezigheid van scholen, cultuurmogelijkheden (bioscoop, theater, musea), culinair aanbod,… Dit kunnen allemaal sterke troeven zijn, of ook net niet.

 

Te koop / te huur stellen van het pand

Op basis van de beschikbare gegevens kunnen we een verkoopsdossier opstarten bij de notaris van jouw keuze. Hiervoor zijn tal van documenten nodig, maar we helpen je uiteraard om alles gestructureerd samen te krijgen.

 • Verkoopbegeleiding tekoopstellingEén van de belangrijkste vragen bij verkoop is uiteraard: Hoeveel is het pand waard? Om hier een zo objectief mogelijk beeld van te krijgen, laten we de woning schatten door een expert ter zake. Uiteraard mag je als verkoper volledig zelf beslissen wat de vraagprijs van het pand is, maar het schattingsverslag kan in ieder geval al een  indicatie geven.
 • Om het pand volledig tot zijn recht te laten komen, geven wij graag “homestaging” advies. Het komt erop neer dat we de woning op zo’n manier aankleden dat we potentiële kopers of huurders een “wow”-ervaring kunnen bezorgen van zodra ze binnenstappen.
 • Professionele foto’s zijn een absolute must voor de verkoop of verhuur van elk pand. Dit zijn immers de visitekaartjes van de woning. Daarom werken we enkel met een vakkundige fotografe, die met de juiste belichting, vanuit de juiste invalshoek, alle sterke punten van het pand vast kan leggen.
 • Er zijn een aantal attesten die moeten aangevraagd worden vooraleer een pand te koop of te huur kan aangeboden worden: Energieprestatiecertificaat (of EPC), keuring van de elektriciteitsinstallatie, keuring van de mazouttank,… Ook hier kunnen we al deze activiteiten voor jou coördineren.
 • Als alle documenten beschikbaar zijn, is het zo ver: Het pand kan te koop of te huur worden aangeboden! Uiteraard zorgen we voor immoborden die aan de woning worden aangebracht. Maar daar blijft het niet bij: we maken het pand ook online zichtbaar, op de meest gangbare websites in de regio, zoals Immoweb en Hebbes.

 

Nu wordt het spannend…

 • Verkoopbegeleiding verhuurbegeleidingAls alles goed gaat, krijgen we snel reacties van potentiële kopers of huurders die het pand willen bezoeken. Uiteraard is er slechts één iemand die het pand op de best mogelijke manier kan voorstellen, en dat ben jijzelf! Ben je zelf niet helemaal zeker over hoe je dit best doet? Geen paniek, we kunnen je zeker bijstaan bij de bezichtigingen.
 • Krijg je een bod binnen dat aan jouw verwachtingen voldoet? Proficiat, je hebt net jouw woning verkocht of verhuurd! Maar hier stopt het natuurlijk nog niet: Er moet een onderhandse verkoopsovereenkomst worden opgesteld (ook bekend als een compromis), bij verhuur moet een huurovereenkomst worden ondertekend, het is aan te raden om ook een plaatsbeschrijving uit te voeren (bij verhuur is dit zelfs verplicht), contracten voor water, gas en elektriciteit moeten overgedragen worden, verzekeringen moeten afgesloten of opgezegd worden,… Tal van activiteiten, waar wij je met raad en daad bijstaan.

Jouw vastgoed? Jij staat centraal!

Contacteer ons nu