5 redenen waarom BENOveren een goede investering is

Nooit eerder bewaarden we zoveel geld bij de bank. Vorig jaar steeg het kapitaal dat Belgen op spaarboekjes zetten met 11 miljard euro tot een totaal van 270 miljard euro. Hoewel de spaarrekening erg populair is, brengt ze bitter weinig op. Een mistroostige rente van gemiddeld 0,1 procent kan de inflatie niet compenseren. Door jouw vermogen op een spaarboekje te zetten, verlies je dus zuurverdiend geld.

Daarom loont het anno 2019 nog steeds de moeite om te investeren in:

  • vastgoed
  • renovatie
  • benovatie

Beleggen in vastgoed is al jaren een veilige haven voor mensen die graag iets willen verdienen met hun spaargeld. De huidige woning(en) verbouwen is een andere nuttige investering die steeds populairder wordt in Vlaanderen.

Renoveer waar nodig, BENOveer waar mogelijk

Als je verbouwplannen hebt, kan je maar beter zo veel mogelijk BENOveren (of ‘beter renoveren’). Dit zal jou uiteindelijk meer geld opleveren.

Een BENOvatie steunt op verschillende pijlers, zoals:

  • het investeren in isolatie en duurzame verwarming
  • luchtdichtheid en zonnewering
  • ventilatie
  • hernieuwbare energiebronnen

Zo’n project hoeft niet eens duur te zijn. Soms kan je met enkele eenvoudige ingrepen al een fantastisch resultaat bekomen. Bovendien pak je het stapsgewijs aan, rekening houdend met jouw budget.

Pluk de vruchten van BENOveren

Door je woning te BENOveren maak je komaf met eventuele slijtage en geniet je ook van talloze andere voordelen. Wij delen de 5 belangrijkste redenen om vandaag nog te starten met jouw BENOvatie.

1. Je bespaart massa’s geld

Door te BENOveren krijg je een lagere energiefactuur in je brievenbus. Er gaat veel minder warmte en elektriciteit verloren.

2. Je creëert een financiële meerwaarde

Je bespaart niet alleen, je wint zelfs nog geld. Zeker als je ook nog eens aandacht besteedt aan het buitenschrijnwerk of de binnenafwerking. Hiermee verhoog je de waarde van jouw woning aanzienlijk. Interessant als je wil verkopen of verhuren.

3. Je wooncomfort gaat erop vooruit

  • Tocht in je nek?
  • Een te koude temperatuur in de winter?
  • Of een beklemmende hitte in de zomer?

Daar zal je vanaf nu minder last van hebben. Dergelijke ongemakken werk je in een mum van tijd weg met je BENOvatieproject.

De kans is dan ook veel kleiner dat je om de haverklap iemand moet inhuren voor herstellingen of onderhoudswerken.

4. Je gezondheid gaat erop vooruit

Met een BENOvatie pak je de luchtkwaliteit binnenshuis aan en creëer je de mogelijkheid om je woning beter te verluchten. Door continu en gecontroleerd te ventileren, maakt vervuilde of vochtige lucht plaats voor verse zuurstof. Weg met alle ziektekiemen en broeihaarden van bacteriën.

5. Je draagt bij tot een beter klimaat

Als jij je woning slecht isoleert of niet voldoende luchtdicht maakt, stoot deze veel CO2 uit. Dat is behoorlijk belastend voor het milieu. Door in te zetten op BENOvatie houd je rekening met onze toekomst en die van onze (klein)kinderen. De ideale manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen!

Beweegredenen genoeg om in actie te schieten, toch?

De BENOvatiecoach kan je helpen

Wil je graag een BENOvatie uitvoeren, maar weet je niet goed hoe je eraan moet beginnen? Of schrikt de hele praktische rompslomp je af? Dan helpen wij jou graag.

Wij geven je persoonlijk advies, zorgen voor een premie-aanvraag en nemen je een pak technische en administratieve zaken uit handen. Zo hoef jij geen kostbare tijd te verliezen en ben je 100% zeker dat dit de juiste aanpak is.

Nog meer goed nieuws: zijn er 9 andere mensen in de streek die ook hun woning willen BENOveren, dan gebeurt de begeleiding door de BENOvatiecoach volledig gratis, dankzij de Burenpremie.

Neem vandaag nog contact op met ons voor meer informatie.

Carline DC

Geen reacties

Laat een bericht achter